Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una empresa d’embalatges de Vidreres investigada per un delicte contra el medi ambient


El jutjat d’instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners investiga una empresa d’embalatges de Vidreres per un delicte contra el medi ambient. L’origen de la causa és una querella interposada per uns veïns de la zona del Camí de les Bòires. Els veïns i veïnes consideren que l’empresa podria estar cometent delictes contra el medi ambient i relacionats amb irregularitats urbanístiques.

Segons la querella, els veïns i veïnes fa anys que pateixen les emissions acústiques i atmosfèriques de l’empresa. Aquestes els causen “greus molèsties” i afecten “de manera directa la seva qualitat de vida” i al medi ambient.

En relació amb les emissions de sorolls i vibracions, els afectats exposen que l’empresa va fer una ampliació al cobert d’assecatge de la planta el 2020. Aquesta ampliació va sumar sis unitats més als dotze ventiladors que ja estaven en funcionament. Els querellants van encarregar un estudi acústic per valorar les emissions de sorolls a les finques. Segons la denúncia, aquest estudi va concloure que el soroll és “constant” i supera els valors que estableix la llei de protecció contra la contaminació acústica.

La querella també avalua les emissions atmosfèriques. S’hi argumenta que l’empresa disposa d’una caldera de biomassa que està “duent a terme un nivell d’emissions superior al màxim establert normativament”. Això estaria causant un “dany” a la qualitat de l’aire.

Els i les afectades també veuen irregularitats en matèria urbanística. Sostenen que l’empresa està ubicada en zona classificada com a sòl no urbanitzable qualificat de sòl agrícola.

A banda d’investigar l’empresa i el seu administrador solidari, el jutjat també ha assenyalat declaracions com a testimonis dels perjudicats, de l’alcalde de Vidreres i de dos secretaris-interventors (l’actual i l’anterior).

Foto: David Rueda/Aj. SCF

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit