Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una dotzena d’entitats de Lloret s’oposen que part de les deixalles de Solius acabin a l’abocador del municipi


Onze associacions de veïns de Lloret de Mar i l’entitat SOS Lloret s’oposen que part dels residus que ara van a parar a l’abocador de Solius (Santa Cristina d’Aro – Baix Empordà) acabin al de Lloret de Mar. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha pres aquesta decisió després d’ordenar el tancament de l’abocador empordanès, en compliment d’una sentència judicial. En un comunicat conjunt, els veïns expliquen que entenen que s’hagi de tancar l’abocador de Solius, però critiquen que l’alternativa sigui portar les deixalles a la planta de Lloret de Mar, ja que creuen que les 10.000 tones extra procedents de Solius esgotaran ràpidament la capacitat de l’abocador selvatà.

Actualment, l’abocador de Lloret tracta 160.000 tones de residus anuals que provenen de municipis del Gironès, la Selva, el Baix Empordà i una part de l’Alt Maresme. Això suposa rebre deixalles d’una població de més de 144.000 habitants. Amb la decisió de l’ARC, s’hi sumarien una quinzena de municipis més del Gironès i el Baix Empordà que fins ara portaven les escombraries a Solius, un fet que, segons les entitats esgotarà “en breu” la capacitat de l’abocador de Lloret i comportarà diversos problemes per al territori.

Un d’ells és problemes de salut per als veïns de la zona a causa dels gasos derivats de la descomposició i la putrefacció de les escombraries i que, segons expliquen, provoquen mals de cap, insomni, nàusees o problemes respiratoris, entre d’altres.

Afegeixen, que portar més escombraries a Lloret comportarà més problemes de mobilitat a la carretera C-63 -que uneix Lloret amb les comarques de l’interior- pel trànsit dels camions i també problemes ambientals que empitjoraran la conservació de l’Espai Forestal de l’Ardenya Sud, adjacent al PEIN del massís de Cadiretes.

Per tot plegat, demanen una alternativa a l’Agència de Residus de Catalunya i reclamen a l’Ajuntament de Lloret de Mar que iniciï el procés de clausura i restauració de l’abocador.

Foto: Xavier Pi-Aleix Freixas/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit