Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una dona detinguda a l’aeroport de Girona per pertànyer a una organització dedicada a la immigració il·legal


La Policia Nacional ha detingut, a l’aeroport Girona-Costa Brava, una dona que pertanyia a una organització criminal dedicada a la immigració il·legal. El grup falsificava documentació, gestionava la seva distribució i fixava la ruta que havien de prendre les persones. També s’engarrega de la logística en els països de destí o trànsit.

En un primer moment, els agents han detingut dues persones per intentar viatjar amb documents falsificats. La parella pretenia embarcar juntament amb el seu fill de cinc anys en un vol a Dublín amb falsificacions de passaports i cartes d’identitat de Grècia. Després, la Policia Nacional ha arrestat a una altra passatgera del vol, que fingia no conèixer al matrimoni, però que els hi havia facilitat els vols i la documentació falsa.

Els agents van comprovar que la reserva del vol de la família l’havia fet una tercera persona des d’Irlanda. Aquesta mateixa persona també havia fet una altra reserva per una dona en el mateix vol. Aquesta operativa ja va resultar sospitosa perquè coincideix amb el modus operandi de les xarxes dedicades a la immigració il·legal. Aquests grups organitzen el viatge des dels països d’origen amb bitllets d’avió i passaports falsos de la UE. Un membre de l’organització acompanya durant tot l’itinerari els immigrants per assegurar-se el pagament i que aconsegueixin el seu propòsit.

Quan la passatgera detinguda va passar pels filtres de sortida va ser interceptada. La investigació va permetre demostrar que la dona acompanyava a la família, tot i que ella va simular que no coneixia la parella i el menor. El viatge que havien de fer havia sortit de Tiblis (Georgia) i havia arribat a Barcelona fent escala a Estambul. Abans de ser interceptats, s’havien desplaçat fins a l’aeroport de Girona per agafar un vol que els havia de portar fins a Dublín.

Foto: Marina360

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit