Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Una cinquantena de participants a la primera trobada d’agents de cultura popular i tradicional de la Selva


La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners ha estat l’escenari escollit per a la celebració de la primera trobada d’agents de cultura popular i tradicional de la comarca de la Selva. La iniciativa parteix del Consell Comarcal de la Selva i ha aplegat més d’una cinquantena de persones aquest passat dijous que han debatut sobre el present i futur de les expressions de cultura tradicional i popular a la Selva, sobretot després del cop que ha suposat la pandèmia per a la celebració d’aquest tipus d’activitats.

Mireia Mitjavila, regidora de cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, destaca la importància de la cultura popular per al present i futur de la societat:

“La cultura és el treball de la terra. La terra és allò que ens arrela, és allò que ens fa ser qui som. És allò que ens vehicula i ens vincula al nostre passat i, per tant, també al nostre futur. Treballar la terra és treballar-nos a nosaltres mateixos com a persones, com a individus, però també com a col·lectiu, com a societat. Per tant, la cultura popular, tot allò que és la seva representació més festiva, la seva representació més tradicional, és allò que fa ser qui som. No ens podem oblidar qui som per poder endevinar i poder obrir una porta a allò que volem arribar a ser”.

La trobada, que s’emmarca dins el projecte comarcal SelvaCultura, també ha servit per a la presentació del “Dossier d’entitats de cultura popular i tradicional de la Selva”, una eina que ha de servir per donar visibilitat i reconeixement a la tasca que desenvolupa l’associacionisme cultural de la comarca, segons expliquen des del Consell Comarcal.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit