Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un treball d’investigació d’alumnes de l’Oficina de Català de Blanes exposa la tasca de 17 dones blanenques

La mostra es pot veure a la Biblioteca Comarcal fins a finals de març


Un grup d’alumnes de l’Oficina de Català de Blanes ha dut a terme un treball d’investigació per difondre la tasca de 17 dones del municipi. Les protagonistes d’aquesta investigació són d’èpoques diferents; així s’ha recollit informació de dones blanenques des del segle XV fins al XXI.

Amb aquest treball es van elaborar un total de 17 pòsters on hi havia un extracte biogràfic i fotografies de les protagonistes. L’objectiu, segons assenyalen des de l’Ajuntament de Blanes, era difondre la tasca que van desenvolupar o estan desenvolupant les dones protagonistes.

Aquest treball ha aprofundit en la història de les escriptores Angelina Montells, Maria Aladern, Maria Castanyer, Montserrat Medalla i Roser Atmetlla. També en la de les fotògrafes Anna Barnés o Esperança Ros. A més de Maria Dolors Oms, alcaldessa i presidenta de la Fundació Aspronis; Maria Lluïsa Vidal, pintora i feminista; Maria Teresa Bedós, pintora, dansaire i poeta; Maria Ribas, del Departament de Presidència de la Generalitat; Maria Rosa Vidal, música i pedagoga; Rachel Russell, dibuixant i aquarel·lista; o, Violant de Prades, vescomtessa. També les actrius Marta Grau i Marta Santa-Olalla Grau, i l’artista Mayte Vieta.

L’exposició es va poder veure aquest passat divendres durant la commemoració del 8M. Fins a finals de març, estarà ubicada a la Biblioteca Comarcal.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit