Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un total de 7 persones han mort a les platges de la Costa Brava en el que portem d’estiu


Un total de 13 persones han mort a les platges catalanes des de l’inici de l’estiu, exactament la mateixa xifra que en les mateixes dates de l’any 2021. A les piscines, tant particulars com d’ús públic, aquest estiu ja han mort 7 persones i una vintena han resultat ferides menys greus, greus o crítiques, de les quals 16 són menors d’edat. L’estiu passat, la xifra d’ofegats en piscines el mateix període va ser de 4 persones mortes i un total de 6 ferits, unes dades molt inferiors a les xifres actuals. Davant aquesta situació, Protecció Civil insisteix en extremar la prudència a les platges, piscines i aigües interiors.

De les 7 persones que han mort enguany, 5 han estat en piscines particulars i 2 en piscines públiques. Les 5 persones ofegades en piscines particulars eren majors d’edat, mentre que les 2 en piscines públiques han estat menors. La vintena de ferits menys greus, greus o crítics fins al 4 d’agost han estat principalment menors d’edat. Les edats amb més ofegaments són dels 3 als 5 anys. De la vintena de casos, 14 han estat en piscines d’ús públic, com ara piscines municipals, hotels o càmpings, mentre que 6 han estat en piscines privades.

En el cas dels ofegats a les platges les xifres sí que s’assimilen més a l’estiu passat, ja que en el mateix període també es van registrar 13 morts. Enguany, les 13 persones que han mort en el que portem d’estiu ho han fet en platges de la Costa Brava (7); 4 a la Costa del Garraf i 2 a la Costa Daurada, i han estat majoritàriament homes (9), mentre que 4 han estat dones. Un 84% d’aquestes persones tenien més de 60 anys i no hi ha hagut cap menor d’edat que hagi mort a les platges.

Del total de persones que han mort, 7 ho han fet mentre hi havia servei de vigilància i onejava la bandera verda; mentre que 3 han mort amb vigilància i bandera groga i 3 més sense servei de vigilància en el moment de l’incident. A banda de les persones que han mort, en el que portem d’estiu 9 persones han resultat ferides greus i critiques a les platges catalanes.

L’any passat la campanya de platges es va tancar amb un total de 21 persones que van morir per ofegament a les platges catalanes i 8 en piscines.

Foto: Dispositiu de recerca a la platja de Blanes (Ajuntament de Blanes)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit