Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un miler de persones visiten la 29a Fira de l’Avellana de Brunyola


Brunyola ha celebrat la 29a Fira de l’Avellana aquest cap de setmana. Entre el 6 i el 8 d’octubre, més d’un miler de persones han visitat la fira i el poble selvatà, que ha celebrat l’esdeveniment amb diferents activitats i actes.

La Fira de l’Avellana de Brunyola va començar divendres al vespre, una novetat respecte a les edicions anteriors en què el tret de sortida era el dissabte. L’activitat que va inaugurar la fira va ser una degustació de productes amb avellana. El divendres també es va celebrar el VIII Sopar Popular i hi va haver un concert amb Lourdes Serra i el grup Corylus.

Durant el dissabte es van fer més degustacions i venda d’avellanes i productes artesans a la fira. A més també es va inaugurar les exposicions Les papallones comunis del nostre entorn, Els remences a Brunyola i Sant Martí SapresaMobles restaurats per l’alumnat del curs de restauració municipal. Totes tres mostres s’han pogut gaudir durant la Fira a l’Ajuntament de Brunyola. També es va fer una caminada popular, una demostració d’eines al camp i una visita guiada al castell de Brunyola, entre altres activitats. A la nit, es va fer el ja tradicional concert Avellana Jove, que enguany arribava a la XVIII edició, amb Masko, Pelukas i DJ Calvins.

Pel que fa al diumenge, es van celebrar dues conferències. D’una banda, ‘La ratafia cooperativa de la Sobirana’ i ‘L’Avellana, un producte que transforma el territori’. També hi va haver activitats infantils, sardanes o els tradicionals concursos que es fan a la plaça de Brunyola com el d’esclovellar avellanes, el de collir avellanes o el concurs de sac a l’esquena. Els encarregats de cloure la 29a Fira de l’Avellana de Brunyola van ser Els Pescadors de l’Escala amb una cantada d’havaneres i rom cremat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit