Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un miler de persones han reviscut la revolta del Vescomtat de Cabrera a Arbúcies aquest cap de setmana

En el marc d'aquestes jornades, aquest divendres es farà la xerrada 'La recerca i les noves tecnologies en un projecte pioner', a càrrec de Jordi Tura i Joaquim Mateu al Museu Etnològic del Montseny - Espai Cabrera


Arbúcies ha tornat a l’època medieval amb la celebració de les primeres jornades de recreació històrica ‘La revolta del vescomtat de Cabrera’. Durant tot el cap de setmana més de 1.000 persones, segons l’Ajuntament d’Arbúcies, han passat pel parc Mongé per reviure aquest episodi històric.

Entre les activitats destacades d’aquest cap de setmana hi ha hagut l’espectacle Pas d’armes, una lluita entre  quatre cavallers per guanyar l’espasa de virtut. També L’amès del cavaller, que mostrava com es vestia un cavaller de l’època del setge a Montsoriu. A més de la recreació Assalt al campament reial, mostrant com un escamot del vescomtat de Cabrera atacava el campament reial per portar provisions als defensors de Montsoriu. Al parc Mongé, rebatejat com l’Espai Medievalia durant el cap ce setmana, també s’hi han fet altres activitats com l’alçament d’un campament medieval o jocs d’Arcatac.

Un altre escenari de les jornades ‘La revolta del vescomtat de Cabrera’ ha sigut el Museu Etnològic del Montseny – Espai Cabrera. L’equipament va acollir dues xerrades al voltant de la nissaga dels Cabrera. En el marc d’aquestes jornades es farà una tercera ponència aquest divendres 22 de març. Serà ‘La recerca i les noves tecnologies en un projecte pioner’, a càrrec de Jordi Tura i Joaquim Mateu.

Les primeres jornades de recreació històrica La revolta del vescomtat de Cabrera’ d’Arbúcies van cloure amb un concert del cor de cambra Sota Palau, de Blanes.

D’altra banda, el regidor de Cultura d’Arbúcies, Jordi Romero, ha explicat en una entrevista a Ràdio Marina que és molt probable que les jornades es repeteixin l’any que ve.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit