Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un estudi mostra que afegint un nou antiviral al tractament contra la Covid es pot reduir un 30% la mortalitat


Un estudi mundial, en què hi ha participat l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, mostra que es podria reduir un 30% la mortalitat en pacients ingressats. Segons l’estudi, seria afegint l’anticòs monoclonal tixagevimab/cilgavimab al tractament actual contra la Covid-19 amb remdesivir i dexametasona.

L’assaig clínic es va realitzar en pacients hospitalitzats amb diferent gravetat, però que no requerien d’UCI. Tot i que els resultats no van demostrar una millora significativa de les taxes de recuperació, aquesta nova estratègia sí que va portar a una reducció clínicament rellevant d’un 30% de la mortalitat, sobretot en pacients més greus.

En anteriors estudis amb anticossos monoclonals, aquests que perdien eficàcia davant òmicron -la variant predominant actualment-. En aquest nou estudi, la combinació de tixagevimab/cilgavimab mantindria la seva capacitat de bloquejar aquesta variant del virus a les dosis administrades.

Un estudi d’abast mundial

L’estudi, publicat a la revista The Lancet Respiratory Medicine, es va dur a terme en una vuitantena de centres d’arreu del món. A Espanya va comptar amb la participació de 150 persones ingressades a planta convencional i a unitats de semicrítics. D’aquestes, 75 eren pacients a l’Hospital Germans Trias.

Haver inclòs un gran i divers nombre de pacients d’arreu del món és un dels punts forts de l’assaig. Segons els experts, això suggereix que els resultats serien àmpliament generalitzables en no observar-se diferències en la seva eficàcia o seguretat segons la comorbiditat, l’estat immunodeprimit, o l’estat de vacunació dels pacients.

Aquest estudi s’ha realitzat en coordinació amb l’FDA i l’Agència Europea de Medicaments. Ara, les dues organitzacions avaluaran la possibilitat que aquest fàrmac esdevingui un nou tractament addicional en els pròxims mesos.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit