test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un 27% de menors es troben en risc de pobresa extrema en un districte de Lloret

Els dos districtes censals de Lloret superen el 45% de la taxa de risc de pobresa infantil: el primer districte arriba al 48% de joves i, el segon, al 54%


El segon districte censal de Lloret de Mar registra una taxa de risc de pobresa entre infants del 54% segons el Casal dels Infants. Així, en el total de Catalunya, el municipi de la Selva Marítima és el segon amb un percentatge més elevat de menors que viuen en llars amb ingressos inferiors al 60% de la mitjana estatal. Aquesta mitjana d’ingressos el 2021 era de 16.814 euros anuals segons l’Institut Nacional d’Estadística. A Lloret el precedeix el sisè districte de Sant Adrià de Besòs (57%) i el segueix el sisè districte de Santa Coloma de Gramenet (53%). El primer districte lloretenc registra una taxa del 48% de menors en risc de pobresa.

23 districtes de 19 municipis amb risc de pobresa infantil

El Casal dels Infants, una entitat social amb l’objectiu de fer front a les desigualtats, ha alertat que 23 districtes de 19 municipis de Catalunya tenen una taxa de risc de pobresa entre els infants igual o superior al 45%. A més, també assenyala que 14 districtes de 13 municipis tenen risc de pobresa extrema més del 25% dels menors. Si bé el primer districte censal de Lloret arriba al 25% de joves que viuen en llars amb ingressos inferiors al 40% de la mitjana estatal, el segon districte sí que supera aquest llindar arribant al 27%.

L’associació ha assenyalat que, tot i que la proporció d’infants en risc de pobresa és alarmant en el conjunt de Catalunya (el 27,5% l’any 2022), cal posar el focus en els territoris on la xifra s’enfila. A més, remarca que la mitjana d’ingressos per unitat de consum en el conjunt de l’Estat és inferior a la de Catalunya. Així, si es calculés amb la mitjana catalana, les taxes serien més altes.

En aquest sentit, el Casal dels Infants ha reivindicat el paper dels serveis de suport educatiu i social que acompanyen infants, adolescents i famílies en risc d’exclusió. Com han exposat, són “clau” en la prevenció, detecció i atenció de situacions que posen en perill el desenvolupament d’aquests nens i nenes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit