Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Un 33% dels maresmencs de més de 15 anys tenen estudis superiors


El 33% de la població del Maresme de més de 15 anys té estudis superiors. Així ho apunten les dades presentades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. El percentatge de maresmencs i maresmenques amb estudis superiors augmenta fins al 42,2% en la franja dels 25 als 29.

Altres dades que recull l’informe és que les maresmenques tenen un nivell formatiu d’educació superior a les dones en el conjunt de Catalunya. El percentatge de dones al Maresme amb estudis superiors és del 35,1% davant del 34,8% català. En canvi, en el cas dels homes, el percentatge a la comarca es troba una dècima per sota del català: el 31,7% davant del 31,8%.

D’altra banda, l’estudi apunta que el 28,6% té assolits els estudis de la primera etapa de secundària; el 23,9% els estudis de la segona etapa de secundària i finalment el 14,1% primària o estudis inferiors.

Per municipis, Tiana, Cabrils i Cabrera de Mar són les localitats maresmenques on més d’un 50% de la població major de 15 anys té assolits estudis superiors. En 6 municipis, els estudis d’educació secundària o similar són els que obtenen la primera posició. Aquests són Tordera (40,3%), Palafolls (39,7%), Malgrat de Mar (37,6%), Pineda de Mar (37,2%), Mataró (33,6%) i Calella (32,5%).

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit