Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Troben dues sitges tallades a la roca del segle XIII a l’última campanya arqueològica del Castell de Malavella

També s'han descobert restes d'un mur d'entre els segles XI i XII i un fossat defensiu del segle X-XI


Les excavacions arqueològiques al Castell de Malavella, de Caldes de Malavella, continuen fent descobriments que aporten noves perspectives sobre la història d’aquesta construcció medieval. En l’última campanya, duta a terme entre l’abril i el maig, s’han descobert dues sitges, un mur i un fossat defensiu fins ara desconegut.

En aquesta campanya, les excavacions han posat el focus en diverses estances del mas adossat al castell medieval. En dues habitacions, situades al costat nord, s’han descobert restes d’un mur corresponent a la segona fase del castell, amb data entre els segles XI-XII. Aquest mur estava assentat sobre un farcit de terra que cobra un fossat defensiu excavat a la roca. Aquest fossat és pertanyent a la primera fase del castell, és a dir, als segles X-XI.

A la banda est, l’excavació de l’habitació central ha revelat l’estrat d’abandó i enderroc datat entre finals del segle XIX i principis del XX. Tot i això, segons assenyalen des del consistori, l’excavació ha quedat inacabada a l’habitació situada al nord i al costat de l’antiga capella de Sant Marurici, construïda entre els segles XVI i XVII i abandonada al XIX.

D’aquesta campanya també destaca la finalització de l’excavació del forn de calç, descobert el 2022. Al seu costat s’hi han identificat dues sitges tallades a la roca. Rant el forn de calç com les sitges es daten a l’època medieval, prop del segle XIII. Així, es relacionen amb el Castell de Malavella i no amb el mas.

Aquesta última campanya, executada per Atri Cultura i Patrimoni SLU, ha estat dirigida per l’arqueòleg Joan Llinàs i Pol. A més, l’ha promogut el consistori caldenc i ha comptat amb un pressupost de 28.319,73 eurps del Departament de Cultura.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit