Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Trilla preveu un augment de casos de covid en les pròximes setmanes


L’epidemiòleg de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, preveu un augment “més significatiu” de casos de covid a Catalunya en les pròximes dues o tres setmanes. Tot i això, espera que es mantingui el mateix patró que fins ara, és a dir, més positius però menys ingressos hospitalaris.

 

De moment, es tractaria d’un increment més lent que d’altres estats europeus com França, Itàlia o Alemanya, països on hi ha un diferent grau d’immunització o tenen temperatures més baixes i ja fan més vida en espais tancats. En una entrevista al 3/24, Trilla s’ha mostrat partidari de mantenir l’obligatorietat de la mascareta en el transport públic i ha defensat que seria la “decisió més prudent”.

El cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic ha confirmat que aquest any s’espera que també circuli el virus de la grip després que en els darrers dos anys estigués pràcticament desaparegut per la irrupció de la covid i les mesures d’autoprotecció de la població. Aquest argument reforça l’obligatorietat de la mascareta al transport públic, una mesura que en general s’està complint “regularment”, segons l’epidemiòleg.

En aquest sentit, Trilla diu que el major ús del transport públic per l’actual context econòmic i la pujada dels virus respiratoris fan més recomanable l’ús de mascareta. “Ja que la tenim obligatòria, reforcem el fet que la gent la porti i ho entengui”, ha apuntat en l’entrevista al 3/24, en què ha pronosticat que als centres sanitaris l’ús de la mascareta “va per llarg”.

Imatge: Antoni Trilla, cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic. Foto d’Eli Don (ACN)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit