test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tres anys i mig de presó per atracar un jove a Blanes, dur-lo al bosc i deixar-lo lligat a un arbre


L’Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys i 1 mes de presó i multes per valor de 240 euros un acusat d’atracar un jove amb una discapacitat del 65% a Blanes l’octubre del 2019, colpejar-lo, dur-lo a una zona boscosa i deixar-lo lligat a un arbre mentre treia diners de la targeta de la víctima.

L’acusat, que s’enfrontava a 9 anys de presó i 900 euros en multes, ha reconegut els fets al judici. La fiscalia i la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena perquè ja ha consignat els 592 euros de la indemnització i perquè el cas ha estat paralitzat de manera injustificada al llarg de la instrucció. El tribunal l’ha condemnat de viva veu pels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal, lesions lleus i estafa lleu.

Al judici, que s’ha fet aquest dimarts a la secció quarta de l’Audiència de Girona, l’acusat ha reconegut que cap a dos quarts de set de la tarda del 21 d’octubre del 2019 ell i altres assaltants que la investigació no ha pogut identificar van abordar la víctima al carrer Corall de Blanes. Els lladres van fer anar el jove, que té una discapacitat del 65%, fins a una zona boscosa que hi ha al final del carrer Sant Josep de la Muntanya.

Un cop allà, el van apallissar. Segons concreta l’escrit d’acusació de la fiscalia, que el processat ha subscrit, li van clavar cops de puny i coces arreu del cos i un cop de genoll a la cara mentre li robaven una cadena de plata que duia penjada al coll, les claus de casa seva i una targeta de crèdit.

Després d’arrabassar-li el que duia al damunt, l’acusat va exigir a la víctima el codi de la targeta. Quan van aconseguir el número de seguretat, van lligar la víctima a un arbre. El jove va perdre temporalment la consciència arran dels cops que li havien propinat. Quan es va “despertar”, va aconseguir alliberar-se mossegant la corda i va anar a demanar ajuda a un bar proper.

Cap a tres quarts de vuit del vespre, l’acusat va anar treure 20 euros del caixer utilitzant la targeta de la víctima.

Com a conseqüència de l’atac, la víctima va patir lesions com hematomes i equimosis a la cara, al braç o a les costelles. Els objectes sostrets, que no s’han pogut recuperar, estan valorats en 47 euros.

L’acusat, que ha arribat custodiat pels Mossos d’Esquadra a l’Audiència de Girona, s’enfrontava inicialment a 9 anys de presó i a abonar multes per valor de 900 euros. Com que ha reconegut els fets, la fiscalia ha rebaixat la petició de condemna aplicant-li les atenuants de dilacions indegudes, pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici, i de reparació del dany perquè ha consignat els diners de la indemnització. La defensa, encapçalada pel lletrat Bernat Pladevall, s’hi ha adherit i el tribunal ha condemnat el processat de viva veu.

L’Audiència li imposa 3 anys i 1 mes de presó i 240 euros en multes per un delicte de robatori amb violència, un delicte de detenció il·legal, un delicte lleu de lesions i un delicte lleu d’estafa. La sentència és ferma.

Foto: Marina López – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit