Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Tot i que em guanyo el pa a la muntanya i les fórmules al llibre són poètiques, per mi les matemàtiques ho expliquen tot: la natura, la vida, el comportament i com som nosaltres mateixos”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Jordi Tosas, alpinista blanenc i escriptor d’Àlgebres de la il·lusió, un llibre que presenta demà a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes

“Jo mai he volgut escriure un llibre, va ser una amiga que em va animar”, explica Tosas. Així, Àlgebres de la il·lusió va néixer “quan estàvem confinats i no podíem escalar ni fer res”. Aquest llibre de literatura de muntanya, amb un estil poc concret, “és un llibre que passa a la muntanya, sense ser de muntanya, on parlo de la meva vida, sense ser una biografia”, explica l’alpinista. “És un llibre que jo sempre defineixo com un viatge”, diu Tosas.

Malgrat que Tosas, com diu, es guanya el pa a les muntanyes, té una part de ciència. Aquesta combinació que pot sobtar el principi es trasllada també al llibre. “Vinc d’un món una mica més científic i per mi les matemàtiques són el llenguatge que ho explica tot: la natura, la vida, el comportament i a nosaltres mateixos”. “Una allau no deixa de ser caos i una emoció no deixa de ser quàntica”, conclou Tosas. Així, quan va començar a escriure “em sortia molt més explicar les experiències a través de la ciència, estava escrivint un llenguatge que no deixava de ser una àlgebra”. Tot i això, puntualitza que no és un llibre de matemàtiques. A Àlgebres de la il·lusió les fórmules són “poètiques” i no calen coneixements específics, només ganes d’endinsar-se en un viatge.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit