Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tossa preveu aprovar un pressupost municipal de 16 MEUR i un paquet d’inversions de 200.00 euros

La partida més important és l'ampliació de la residència geriàtrica, que costarà 1,8 milions d'euros i s'haurà d'executar al llarg d'aquest any


El govern de l’Ajuntament de Tossa de Mar ha presentat el pressupost municipal per aquest 2024. Aquest ascendeix als 16 milions d’euros amb una inversió directa de 200.000 euros al llarg de tot aquest any.

L’equip de govern espera aprovar el pressupost municipal en el plenari d’aquest dijous. Els comptes per aquest 2024 són de 16 milions d’euros. La major part es destinaran a béns corrents i serveis (7,09 milions) i a personal (5,73 milions). L’alcalde del municipi, Martí Pujals, ha destacat que són uns comptes que busquen “el manteniment dels serveis” municipals que hi ha actualment amb “una contenció extrema”.

D’altra banda, Pujals assegura que tancar el pressupost d’enguany ha estat una tasca “feixuga i laboriosa”. Com explica, el govern no ha pogut tirar endavant les ordenances fiscals que preveien incrementar el 6% de l’IBI ni el 30% de la recollida d’escombraries comercials. L’oposició, que té majoria al ple, va tombar totes dues propostes. Així doncs, segons el batlle, ha minvat la capacitat econòmica del municipi.

Les partides del pressupost

En aquest sentit, el consistori tossenc preveu ingressar uns 6 milions d’euros en impostos directes i indirectes i 3,47 milions més en taxes municipals. En relació amb les despeses, el govern local ha pressupostat 1,5 milions en la recollida de residus i vidres i en 850.000 milions més en la neteja viària. Pel que fa a la neteja de platges, queda reservada una partida de 175.000 euros. A més, també es destinaran 35.000 euros en subvencions socials.

Entre els projectes més destacats que inclou aquest pressupost hi ha l’ampliació de la residència geriàtrica, que costarà 1,8 milions d’euros i s’haurà d’executar al llarg d’aquest any. També, la redacció del projecte executiu de la nova biblioteca (66.131 euros) o el pla digital de control intel·ligent en l’aforament i la mobilitat de la població (52.245).

L’alcalde de Tossa de Mar ha detallat que en el projecte de pressupost municipal s’hi ha inclòs les propostes del grup Tossa Sempre. Això, com apunta, permetria tirar endavant la votació de cara a aquest dijous.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit