Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tossa inaugura la Plaça Sant Joan després de 13 anys


Tossa de Mar ha inaugurat l’adequació de la Plaça Sant Joan després de 13 anys de negociacions.

Fa més de 10 anys, la llavors alcaldessa Imma Colom, la comunitat de veïns i Caixa de Girona, van signar un conveni. Quan Colom va tornar a l’alcaldia, nou anys més tard, es van reiniciar les converses. A més, també es va descobrir un document del 1972 en què es diu que la plaça és pública. Així, el 2022, l’Ajuntament va aprovar la inscripció de la plaça Sant Joan a l’inventari municipal.

El setembre del 2022 es va desenvolupar un informe tècnic municipal que recollia les causes i els danys que patia l’aparcament soterrat de la plaça. A més, també s’hi van incloure les solucions tècniques proposades per a la seva reparació. També la conveniència d’escometre de manera simultània els treballs de reparació dels elements privats i les obres de remodelació de l’espai públic urbà de la zona exterior.

Lourdes Esteba, presidenta de la comunitat de veïns del sector, destaca que és “una fita molt important” després de tants anys. Així mateix, Esteba afirma que des de la comunitat de veïns “desitgem gaudir de la plaça”.

Foto: Ajuntament de Tossa de Mar

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit