Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tossa acaba una nova fase d’excavacions a la Vil·la Romana dels Ametllers


Tossa de Mar finalitza una nova fase d’excavacions de la Vil·la Romana dels Ametllers. Des del consistori apunten que ara l’objectiu és culminar el procés de recuperació i rehabilitació d’aquesta vil·la declarada Bé Cultural d’Interés Nacional des de fa una dècada.

La regidora de Patrimoni, Imma Colom, explica que a part de les excavacions també s’aniran fent treballs de restauració i consolidació de tota la vil·la en diferents fases. A més, Colom també afirma que es col·locarà videovigilància i nova il·luminació exterior. A petició del Centre d’Estudis Tossencs, segons Colom, es faran ja les futures prospeccions amb georadar, el que “serà un punt i a part en les futures intervencions arqueològiques a la zona”, ha dit la regidora.

La Vil·la Romana dels Ametllers va ser descoberta l’any 1914 pel Dr. Ignasi Melé. La Vil·la, datada entre el segle I aC i el VI dC, va estar abandonada fins a finals dels anys 70. La regidora de Patrimoni detalla que a partir dels 80 es va anar fent alguna intervenció, però la gran aposta va ser el 2019. Segons Colom, “de la mà d’Atri Cultura i Patrimoni i amb el suport de la Diputació de Girona, s’ha donat una empenta a la vil·la i s’han portat a terme diverses accions, com la protecció dels mosaics”.

Foto: Ajuntament de Tossa de Mar

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit