Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tornen els showcookings de ‘Blanes Arran del Plat’ aquest estiu


Blanes torna a celebrar els showcookings ‘Blanes Arran del Plat’ aquest estiu. L’objectiu d’aquesta iniciativa es donar a conèixer divereses receptes de cuina que tenen el peix com a element principal. ‘Blanes Arran del Plat’ s’inclou dins d’un projecte que va arrencar l’any 2022 amb la voluntat de promoure el consum de peix de proximitat i apropar el món local pesquer a la ciutadania. Per l’edició d’aquest 2023, s’han organitzat sis accions que entronquen amb la marca ‘Blanes Arran de Mar‘.

‘Blanes Arran del Plat’ començarà el 28 de juny i durant dos mesos s’han organitzat 12 showcookings gratuïts. Aquests tallers de cuina marinera s’allotjaran a l’Aula Gastronòmica Grenyal, ubicada a l’edifici de la Confraria de Pescadors de Blanes. Totes les sessions es faran de 18h a 20h i aniran a càrrec de persones vinculades al món de la pesca. A més, com apunten des del consistori blanenc, aquesta iniciativa es dirigeix al turisme familiar.

Cassola de fideus i sèpia, suquet d’anxova, cargols amb escamarlans o rap a la cassola. Als showcookings es faran els plats de cuina que es van recollir a l’estudi ‘Recerca sobre el consum i els hàbits alimentaris al voltant del peix a Blanes’. Aquest estudi va incloure’s en la primera part del projecte GALP 2022. Ara bé, l’Ajuntament de Blanes apunta que les persones que participin als tallers no només aprendran a cuinar un plat de cuina marinera. També coneixeran els aspectes més destacats i positius per a la salut que tenen els plats que primer aprendran a preparar. A més, acabada cada sessió, podran tastar i comprovar el seu gust dels plats que han cuinat acompanyat d’un dels caves blanencs: Ses Vernes.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit