Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tordera dedicarà el pregó de la festa major d’enguany a l’aniversari dels incendis del 2003


El proper 15 d’agost es compleixen vint anys dels incendis que van afectar els municipis de Tordera, Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva cremant 6.000 hectàrees i obligant a desallotjar milers de veïns de diverses urbanitzacions. L’Ajuntament de Tordera dedicarà el pregó de la Festa Major de Sant Bartomeu d’enguany -del 18 al 27 d’agost- a recordar l’efemèride. El pregó anirà a càrrec de l’Agent Major d’incendis dels Agents Rurals i bomber voluntari, el torderenc Sergi Fontseca.

Fontseca explica que actualment l’autoprotecció és la clau en la lluita contra els incendis forestals:

 

“Ja fa vint anys i crec que Tordera ha sigut un Ajuntament que ha demostrat que des del minut zero es va posar a treballar perquè havíem de fer aquesta franja de protecció a les urbanitzacions, mantenir les parcel·les interiors adequades amb la finalitat d’una paraula clau, l’autoprotecció. Els equips d’emergència no poden arribar a tot arreu i més en aquestes situacions de simultaneïtat. I, per tant, el que demanem des del cos d’agents rurals, i això és el que tindré l’oportunitat de transmetre a la ciutadania el dia del pregó, és que en un municipi com Tordera, amb tantes urbanitzacions, hem de prioritzar aquesta autoprotecció”.

Per la seva, l’alcaldessa de Tordera, Elisabeth Mejías, creu que la festa major és un bon moment per fer divulgació de la importància de la lluita contra els incendis forestals:

 

“Fa 20 anys del foc que va afectar un part de Tordera, va arribar a la vora de l’urbanització de Terrabrava l’any 2003. Creiem que vint anys després és moment de fer un exercici de consciència ciutadana. Hem de lluitar tots contra el canvi climàtic. Des de la perspectiva particular i comunitària. Entenem que el pregó, més enllà de ser un acte festiu, ha de servir per ser un acte divulgatiu de la importància de la lluita contra el foc. En el nostre terme especialment, on tenim un 80% de territori forestal (…). Creiem que la festa major és un bon moment perquè la gent surt al carrer. I que la festa, a banda de passar-ho bé, que és del que es tracta, és important fer aquest petit exercici de conscienciació ciutadana”.

Activitats per a tots els públics

La majoria de les propostes de la festa major de Tordera es concentraran del divendres 18 fins al diumenge 27 d’agost. Com a novetats destaquen el canvi d’horari del pregó, l’ampliació de la seguretat i l’aforament a la zona de les barraques del Parc Prudenci Bertrana i els concerts de les orquestres que tornen a la pista de l’Amistat. Pel que fa als concerts de barraques destaquen les actuacions de Flashy Ice Cream, The Tyets o El Pony Pisador, entre altres. La festa major també acollirà activitats més tradicionals com les audicions de sardanes i havaneres, el correfoc infantil i el sopar popular.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit