Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tordera aprova una ordenança per regular el consum d’aigua


L‘Ajuntament de Tordera ha aprovat una nova ordenança municipal reguladora del subministrament per a l’abastament d’aigua potable. Al ple, celebrat aquest dijous, ha decidit aprovar aquesta ordenança que s’aplicaraà en cas que es decreti la situació de sequera, com en l’actualitat.

Des del consistori apunten que davant del problema que representa la manca d’aigua cal incidir en el comportament dels usuaris. Així doncs, “cal dotar” a l’Ajuntament dels elements de control necessaris per poder sancionar aquelles conductes que no estiguin encaminades cap a una gestió responsable de l’aigua.

El regidor de Medi Ambient, Sergi Masó, explica que aquesta eina “trasllada en l’àmbit municipal les mesures i restriccions del Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (anomenat PES) a nivell municipal”. Així doncs, la nova ordenaça indica les actuacions que no estan permeses en estat de sequera, els valors límit de consum per habitant i dia, els criteris d’inspecció i control i la tipificació de les infraccions i el procés sancionador.

La nova ordenança de Tordera per regular el consum d’aigua va ser aprovada amb els vots favorables de la majoria de grups polítics, tret de VOX, que va votar-hi en contra.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit