Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Tocava fer un pas més enrere i anar a l’època medieval per tota la importància històrica que té la comarca amb el Vescomtat de Cabrera”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Jordi Romero, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Arbúcies. Amb ell hem parlat sobre les primeres jornades de recreacions històriques La revolta del vescomtat de Cabrera que el municipi ha celebrat aquest cap de setmana.

Com explica el regidor, “estem cansats i satisfets del que penso que han sigut unes magnífiques jornades recreació històrica”. Romero apunta que, aquest cap de setmana, a Arbúcies “hem  pogut veure com va ser el setge al castell de Montsoriu, però també com viva la gent a aquella època”. “Hem vist tot allò que ens porta a una manera d’explicar la història i viure-la”, apunta el regidor.

Aquest any era el primer cop que Arbúcies celebrava unes jornades sobre la revolta del vescomtat de Cabrera. Ara bé, el regidor apunta que el municipi “ja té una experiència anterior amb la recreació històrica amb els fets del Combat d’Arbúcies del 1714”. “Hem estat set o vuit anys fent jornades de recreació històrica d’aquella època i ara tocava fer un pas una mica enrere i anar cap a l’època medieval per tota la importància històrica de la comarca amb el Vescomtat de Cabrera”.

A més, el regidor també ha assenyalat que cal desfer els mites que hi ha sobre l’edat medieval. “Tenim la imatge de l’època medieval de les pel·lícules; no hi havia dracs i mags”. En aquest sentit apunta que “descobrir que l’edat mitjana va ser una època de persones que lluitaven per la subsistència penso que és una cosa que a la gent l’atreu molt”.

Romero ha confirmat que hi ha segona edició de les jornades sobre la taula. “Ahir ja vam parlar del que hem de millorar de cara a l’any que ve, tot i que hi ha coses que ja han estat encertades com les dates i l’espai”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit