Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tiana Negra amplia dies per l’edició de 2023 i comptarà amb activitats infantils


El festival de novel·la negra Tiana Negra amplia els dies de programació. L’edició de 2023 s’allargarà tota una setmana. El gruix d’activitats seran el 20, 21 i 22 de gener, però l’inici serà el dia 14. A més, per primera vegada, el festival comptarà amb activitats infantils per apropar el gènere al públic més jove.

La Sala Albèniz de Tiana, epicentre del festival, serà l’escenari de l’homenatge a Agustí Vehí en el desè aniversari de la seva mort. També s’hi farà una taula rodona sobre la fusió de gèneres (negre, fantàstic, ciència-ficció).

El diumenge 22 de gener està prevista la novetat de l’edició del 2023. Serà un espectacle familiar i un espai de literatura negra infantil al parc Doctor Mascaró de Tiana. Entre la resta d’activitats destaca la Ruta del Crim de Tiana i un recorregut dramatitzar per diferents indrets del poble que han estat l’escenari de crims. També la representació de Doppelgänger, una peça teatral en la qual un detectiu i la seva assistent intent resoldre un assassinat.

Autors de còmic negre i de litura negra com François Thomazeau, Rosana Andreu, Raquel Gámez-Serrano o Pere Figueras, entre molts d’altres, també seran presents al festival amb presentacions de les seves orbes.

Com cada any, el Tiana Negra acollirà a més l’entrega del desè Premi Memorial Agustí Vehí. També ha creat dos nous guardons, el Premi Trajectòria a la Creació i el Premi Trajectòria a la Traducció, amb l’objectiu de posar en relleu la importància d’autors i traductors del gènere negre en català.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit