Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Testimonis del crim de Lloret expliquen que l’inici va ser una baralla


Testimonis del crim de Lloret de Mar diuen que l’inici va ser una baralla entre dos grups i que els processats estaven “molt agressius”. Aquest dimarts han declarat al judici el DJ i personal de seguretat de la discoteca St. Trop, on van succeir els fets l’agost d’ara fa cinc anys.

El DJ ha explicat que cap a dos quarts de tres de la matinada es va adonar que passava alguna cosa perquè va veure que començava una baralla entre dos grups que “s’agredien mútuament”. També ha dit que un grup era el conformat pels processats i l’altre “pels italians”, entre els quals hi havia la víctima. Segons les declaracions del DJ, per les emissores es va demanar personal de seguretat a la zona on hi havia l’enfrontament. Amb la pista il·luminada, el DJ ha afirmat que la baralla va “continuar”. El testimoni ha remarcat que li va cridar l’atenció que un dels grups propinava cops “bastant professionals, bastant forts”.

Els controladors de la discoteca St. Trop de Lloret de Mar han descrit l’actitud dels acusats com “molt agressius” i “alterats”. Un dels controladors d’accés que va arribar primer a la zona ha explicat que va veure la víctima a terra, els acusats i l’altre amic “a un costat”. Ha dit que els va treure de la discoteca i els va intentar “calmar” però “tenien ganes de baralla”. Segons ha afirmat, un d’ells va intentar atacar un altre treballador. A fora de la discoteca van esperar l’arribada de la policia, però, finalment els van “deixar marxar perquè estaven molt agressius”.

L’aleshores encarregat del local ha declarat que quan no havien pogut retenir més els processats, va arribar un mosso de paisà. Ells van indicar-li que s’havien dirigit cap a la platja. Allà els Mossos d’Esquadra els van localitzar i detenir. Després l’encarregat els va poder identificar.

La defensa de l’acusat sosté que aquest no tenia cap intenció de matar. Per això, ha centrat bona part de les preguntes als testimonis en acreditar que el grup dels acusats no va fugir en cap moment perquè no pensaven que el jove turista italià podia morir com a resultat de l’atac. Ha apuntat que la discoteca no va aturar l’activitat perquè quan van traslladar la víctima a l’hospital continuava amb vida.

El fiscal demana 24 anys de presó per assassinat per a un dels acusats, el mateix que sol·licita l’acusació popular en nom de l’Ajuntament de Lloret de Mar. L’advocat de l’acusació particular en nom de la família de la víctima i la Fecasarm també acusen l’altre jove com a còmplice de l’assassinat. La defensa del principal acusat sosté que va ser una imprudència. L’advocat de l’altre processat sol·licita l’absolució.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit