Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Tenir un espai tan ric com la desembocadura de la Tordera és un privilegi, però també és una responsabilitat nostra conservar-lo i respectar-lo”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Jordi Torallas, de Naturalistes Montnegre i la Tordera. Amb ell hem parlat sobre un comunicat que va emetre fa uns dies l’organització demanant “màxim respecte” per la desembocadura de la Tordera.

Torallas assenyala que “l’espai de la desembocadura de la Tordera és molt ric des del punt de vista dels valors naturals”. Ara bé, apunta que “l’afluència de gent i la pressió a l’espai dificulta el desenvolupament normal de la biodiversitat”. En aquest sentit, apunta que “el que va aconseguir el Glòria va ser recuperar superfície de terra i tenir una llacuna i amb aquests dos factors es va regenerar la vida”. A més, afegeix, “just després va venir el confinament de la covid i això va suposar un increment de la tranquil·litat”. D’aquesta manera, segons explica Torallas “es va recuperar les condicions naturals de l’espai i això va ser molt positiu”.

La desembocadura és “un dels espais més rics que tenim al nostre entorn”, assenyala el de Naturalistes. Ara bé, com diu, “la protecció que hi ha ara mateix és la mínima, per això fa falta fer més esforços”. “És un espai molt petit amb una pressió humana molt intensa que es multiplica justament en el període més sensible (primavera-estiu)”.

“Ja s’està treballant en la sensibilització civil, però segueix havent-hi un ús molt intens que dificulta l’establiment d’uns ecosistemes rics i tranquils, que encara estan molt lluny del que podrien arribar a ser”. “És un privilegi tenir un espai com aquest i és responsabilitat nostra conservar-lo i respectar-lo”, conclou.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit