test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Suspès de nou el macrojudici al grup acusat de robatoris a cases de la Selva i el Maresme

Un dels vuit acusats no ha comparegut i el tribunal ha acordat la suspensió del judici. La nova data s'ha fixat per d'aquí a un any.


L’Audiència de Girona ha tornat a suspendre el macrojudici que ha d’asseure al banc dels 8 acusats suposats integrants d’un grup criminal que hauria perpetrat 98 robatoris a cases entre el juliol del 2017 i el juny del 2018, alguns d’ells comesos a la Selva i al Maresme. Un dels vuit acusats no ha comparegut i el tribunal ha acordat la suspensió del judici.

El cas havia d’arribar a judici aquest dilluns a la secció quarta de l’Audiència de Girona. Segons el guió, la previsió era que el macrojudici s’allargués més d’un mes, fins al 22 de desembre. La incompareixença d’un dels acusats, tot i estar “degudament citat”, ha obligat el tribunal a tornar a suspendre el judici. El d’aquest dilluns era el segon intent de judici perquè el febrer passat es va haver d’ajornar per la vaga de lletrats de l’administració de justícia.

Ara, el tribunal ha hagut de suspendre de nou el judici i, aquest cop, assenyalar-lo per d’aquí a un any. El fiscal ha sol·licitat a la sala que ordeni la detenció i l’ingrés a presó de l’acusat que no s’ha presentat. La seva defensa accepta l’arrest, però rebutja que entri en un centre penitenciari a l’espera de judici. Segons les previsions de l’Audiència, el macrojudici arrancarà el 4 de novembre del 2024.

98 robatoris a cases

Segons l’escrit d’acusació, el juliol del 2017 un dels acusats, actuant com a líder, va crear un entramat criminal especialitzat en robatoris a cases. El suposat grup criminal va actuar pràcticament un any, fins que els Mossos d’Esquadra van desplegar l’operatiu per desarticular la banda. La fiscalia acusa vuit persones d’haver comès 98 robatoris durant aquest temps.

Dins dels domicilis, la banda arreplegava sobretot joies, diners en efectiu i aparells electrònics. Després de cometre els robatoris, deixaven els estris utilitzats per forçar els accessos a les cases i la roba que duien en amagatalls. En paral·lel, venien els objectes robats tant al país com a l’estranger.

Penes de fins a 12 anys de presó

El fiscal els acusa de delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força en casa habitada continuat i violació de domicili en concurs medial amb un delicte menys greu de furt continuat. Sol·licita penes que van des dels 4 anys i mig de presó fins als 12 anys i mig per als processats que compten amb una agreujant de reincidència.

L’objectiu principal dels lladres van ser cases de les comarques gironines, a poblacions com Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Olot, Les Preses o Navata. També van actuar, però, a municipis del Vallès Oriental i Occidental, el Bages, el Maresme, el Baix Llobregat i el Berguedà.

Segons l’escrit d’acusació, els lladres van arribar a cometre sis robatoris en un sol dia i en un dels habitatges es van endur fins a 70.000 euros en efectiu o joies valorades en prop dels 15.000 euros.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit