Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sostre Cívic convertirà l’antic balneari Solterra de Sant Hilari en habitatge cooperatiu per a gent gran


La cooperativa Sostre Cívic rehabilitarà l’antic hotel-balneari Solterra per construir-hi 30 apartaments amb espais compartits per a gent gran en un entorn rural. La seva proposta vol oferir una alternativa de vellesa activa i autogestionada.

Ara s’ha obert el període d’inscripcions per entrar al grup impulsor que tirarà endavant aquest projecte d’habitatge cooperatiu que comptarà amb una trentena d’allotjaments complets (amb cuina, sala, bany, habitacions) i diferents espais col·lectius per a tota la comunitat.

El balneari Solterra és una construcció de 1954 que es troba en desús i que requereix una
rehabilitació integral. La idea de recuperar l’edifici va ser del grup de socis i sòcies Sènior Rurals, format per quinze unitats de convivència. Ja s’ha signat un contracte d’arres i s’ha contractat a un equip d’arquitectura (despatxos DATAAE i Les Golfes) per a realitzar un estudi arquitectònic i una proposta d’encaix del projecte de reforma.

El següent pas és obrir el grup a noves incorporacions per acabar de definir el projecte i fer-lo realitat en els pròxims anys i per això ofereixen diverses xerrades informatives. L’habitatge cooperatiu sènior és una alternativa a les residències i és una resposta des de l’economia social cooperativa a la crisi de cures en la vellesa.

Sostre Cívic compta, a més de Solterra, amb dos projectes consolidats d’habitatge cooperatiu per a persones grans: Walden XXI a Sant Feliu de Guíxols i Can 70 al barri de Sarrià a Barcelona).

Laura Llunell
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit