test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

SOS Lloret organitza una concentració per exigir l’obertura del camí de ronda de Can Juncadella

Denuncien "inacció" de l'Ajuntament de Lloret, que no hauria fet compliment de la sentència del TSJC


SOS Lloret i SOS Costa Brava han organitzat una concentració aquest dissabte per exigir l’obertura del Camí de Ronda de Can Juncadella. Serà aquest dissabte 1 de juny, a les 11 h, a la plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Les entitats assenyalen que la concentració és per denunciar la “inacció” del consistori lloretenc. Exposen que no ha fet compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que al juliol de l’any passat va ratificar la titularitat pública del Camí de Ronda de Lloret al seu pas per Can Juncadella.

15 anys de litigis

El cas de la finca de Can Juncadella es remunta l’any 2009. En aquell moment, les persones propietàries de la finca van signar un conveni amb l’Ajuntament de Lloret per tancar el camí de ronda i fer-ne una sèrie de millores que, com han apuntat des de SOS Costa Brava, “mai es van executar”. El camí va restar tancat fins al 2016, quan el Tribunal Contenciós Administratiu de Girona va resoldre que el camí era d’ús públic. La propietat va interposar recursos. El juliol del 2023, el TSJC va ratificar la sentència de l’Audiència de Girona del març. Així, va inadmetre el recurs de cassació interposat per la propietat de la finca. La decisió judicial posava fi a anys de litigis que han acabat confirmant la titularitat pública del camí.

Al setembre, l’Ajuntament de Lloret va anunciar que estava treballant per definir el tram públic que afecta Can Juncadella per tal d’obrir-lo a la ciutadania després de la sentència.  L’objectiu era dissenyar “ràpidament un traçat viable, segur i accessible”. En aquest sentit, des del consistori van apuntar que la resolució judicial “reconeix l’existència de domini públic, però no fixa un traçat específic i, per tant, la proposta que farem haurà de rebre l’acord tècnic i el vistiplau de la Generalitat i el Ministeri”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit