Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sis detinguts per cultivar marihuana al massís del Montseny


Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Arbúcies han detingut sis homes d’entre 19 i 33 anys per cultivar marihuana al massís del Montseny. La policia ja havia intervingut els cultius el 2021 però la Policia Local va comprovar que s’havien tornat a obrir plantacions en zones boscoses. Per això es va iniciar una investigació que s’ha saldat amb un operatiu policial aquest dijous al matí.

Les plantacions estaven a L’ermita de Lliors, al pla de Borràs i a la zona del Rigrós. Els Mossos han descobert que els sis detinguts utilitzaven l’aigua de rierols que transportaven amb bombes i mànegues per regar els cultius. Un d’ells estava ubicat en una clariana de 1.000 metres quadrats. En aquest espai, els Mossos van trobar-hi arbres acabats de tallar i material per iniciar un cultiu de marihuana amb 3.136 llavors germinant. També hi havia petits hivernacles per protegir-les, sacs de terra, dues piscines per subministrar aigua pel rec i bombones de butà i adobs químics.

En un altre cultiu hi havia feixes estassades d’arbreda i matolls on hi havia 1.413 planes de 40 centímetres d’alçàda i 1.069 plançons de marihuana. En aquest punt també hi havia una piscina per regar el cultiu. A prop d’aquesta segona plantació hi havia 5.330 plantes de 20 cm més i un hivernacle amb 2.184 plançons.

Els agents van sorprendre els responsables de la plantació dormint al campament que havien instal·lat enmig de la zona boscosa. Hi havia bombones de butà, un furgonetes, menjar, matalassos, restes vegetals, material inflamable i eines de cultiu com ara rasclets, pales, xerracs i tallants. Tot plegat, tal com expliquen els Mossos, suposava un perill afegit en cas d’incendi ja que tot aquest material actuaria com a combustible, especialment amb l’actual situació de sequera.

Els detinguts passaran properament a disposició judicial.

Foto: CME

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit