Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Fons Juli Cardona Girons de l’Arxiu Municipal de Malgrat incorpora 1.108 plaques de vidre

Juli Cardona Girons (1878-1961) va ser empresari, alcalde de Malgrat de Mar entre el 1909 i el 1911 i un gran aficionat a la fotografia


El Fons Juli Cardona Girons de l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar ha rebut una nova donació. En aquesta ocasió han sigut Francesc Xavier i Dolors Cardona Pallàs els qui han donat 1.108 plaques de vidre del seu avi, l’exalcalde i aficionat fotògraf Juli Cardona Girons.

Juli Cardona Girons (1878-1961) va ser empresari, alcalde de Malgrat de Mar entre el 1909 i el 1911 i un gran aficionat a la fotografia. Al llarg de la seva vida va capturar imatges, principalment, del primer terç del segle XX, que la seva família ha conservat.

L’any 2009, el fill de Juli Cardona, Antoni Cardona Cumella, i els seus nets, Esperança, Antoni, Jaume i Cels, van cedir 52 plaques de vidre i 337 negatius i positius fotogràfics. Així es va formar el Fons. Ara, els nets Francesc Xavier i Dolors Cardona Pallàs han descobert més plaques de vidre del seu avi. Amb aquesta segona donació, s’ha incrementat i completat el fons que documenta tant la trajectòria del mateix Juli Cardona Girons, com també la seva època.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit