Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sils prohibeix el consum d’aigua per usos recreatius després de problemes amb el subministrament


Sils ha dictat un ban prohibint l’ús d’aigua de l’aixeta per a usos recreatius, regs o piscines. Aquest ban recull que l’escassetat d’aigua als aqüífers del municipi i la manca de pluges dels darrers mesos han provocat que les reserves dels pous que abasteixen la població han baixat. Això ha provocat problemes a una quarantena de llars de les Comes i Vallcanera que han patit talls d’aigua que s’han solucionat a última hora d’aquest dilluns segons informa el consistori.

L’Ajuntament de Sils ha aplicat restriccions en l’ús d’aigua potable i només estarà permès per a l’abastament domèstic. El consistori, doncs, prohibeix utilitzar aigua potable de la xarxa per regar jardins, horts, arbres, zones verdes i esportives i per regar o netejar vials, carrers i voreres. Tampoc es pot fer servir per omplir piscines, estancs i fonts. També s’han tancat fonts per al consum humà que no tinguin elements automàtics de tancaments i ha prohibit la neteja amb mànega de vehicles exceptuant les d’empreses que s’hi dediquin.

L’alcalde, Eduard Colomé, ha explicat que al llarg del cap de setmana hi ha hagut consums “rècord” i aixo ha afectat les reserves. Per exemple, el pou de les Comes ha passat del 78% al 12% en tres dies. “El problema és que s’està consumint més aigua de la que es regenera”, ha explicat Colomé. Com que no hi ha previsió de pluja a l’horitzó, l’alcalde ha exposat que esperen que les restriccions serveixin per recuperar les reserves hídriques.

Aquest dilluns, dues brigades de la companyia han revisat els pous de les zones descartant l’existència de fuites o problemes estructurals. El consistori també va repartir garrafes als domicilis afectats pels talls d’aigua. “Mantindrem les restriccions a tot el municipi uns dies, a veure si podem regenerar una mica la capacitat d’abastament i arribar a nivells que permetin aixecar-les”, ha conclòs l’alcalde.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit