Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Si no hi ha morts, bombes, violència o intenció de fer por, és a dir, si no hi ha terrorisme de veritat, tot és amnistiable”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Agustí Carles, advocat i president de l’Associació Drets. Amb ell parlem de la llei d’amnistia, que es pot aprovar aquest dijous al Congrés dels Diputats.

Com explica Agustí Carles, “un cop surti al BOE la llei d’amnistia, automàticament totes les parts que se sentin afectades, que tinguin un procés amnistiable, hauran de demanar d’arxivar les causes o aixecar les condemnes perquè quedin sense efecte”. Ara bé, apunta que “el Ministeri Fiscal podria a posar en marxa aquest sistema”. “Fa mesos que el Ministeri Fiscal demanat a les fiscalies de Catalunya tot el llistat de possibles casos amnistiables, però si ho faran, com ho faran o quan, ja és una decisió de la fiscalia”, explica.

L’advocat apunta que “el dret és purament opinable”, però que “la llei té molt poc marge d’interpretació”. Ara bé, assenyala que “veient tot el que estem veient amb interpretacions estrambòtiques, és imprevisible el que passarà”.

Agustí Carles apunta que hi ha sectors que han ridiculitzat el terrorisme. “El terrorisme seriós, el que mata gent i posa bombes, l’estem posant al mateix nivell del que el dret internacional entén com a dret a protesta”. “Ens enriem de les víctimes de veritat”, afirma. “Si no hi ha morts, si no hi ha bombes, si no hi ha violència, si no hi ha intencionalitat de fer por a la gent, tot és amnisitiable”, conclou.

“Amb l’amnistia han passat uns fets, que no sabem o no si són delictius, en un context concret, i, independentment de si poden haver estat delicte o no, fem un perdó penal per salvar la situació i arribar a un acord”, explica. “L’amnistia és més genèrica per resoldre una situació de crisi constitucional que hi ha hagut en un moment determinat”, diu Agustí Carles. A més, l’advocat repassa que no és una mesura excepcional, sinó que es contempla a la Constitució i que, de fet, ja s’ha aplicat abans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit