Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Setmana clau per tancar un acord de govern a Blanes


El candidat a l’alcaldia del PSC a Blanes i guanyador de les eleccions municipals del 28M, Jordi Hernández, comença aquesta setmana una nova ronda de contactes amb la resta de formacions per tancar un pacte de govern que doni estabilitat a la formació al llarg del mandat.

Els socialistes van guanyar els comicis amb sis regidors, mentre que ERC es van quedar amb quatre i Junts i Blanes en Comú Podem van aconseguir tres representants cadascú. Al llarg de la setmana passada Hernández ja va fer una primera ronda d’entrevistes però preveu que aquesta setmana es pugui acabar de tancar una negociació sobre les àrees que hauria de portar cada membre del govern local.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) Hernández diu que hi ha “molta afinitat” amb Blanes en Comú Podem i amb Junts. De fet, el candidat socialista ha recordat que el seu projecte de ciutat fa que “ideològicament” estiguin còmodes amb “qualsevol força d’esquerres”. En aquest sentit, Hernández ha destacat que ha estat parlant amb l’alcalde en funcions, Àngel Canosa, tot i que sembla que costi més trobar l’acord que amb els comuns.

Per altra banda, el candidat socialista ha destacat que també està trobant moltes “facilitats” entre els membres de Junts. Jordi Hernández, a més, ha recordat que aquesta força ha mantingut els 3 regidors del 2019. Per contra, cal tenir en compte que els comuns havien estat en el govern anterior fins a l’estiu del 2022 i ara, les eleccions els han fet perdre un regidor.

Per a Hernández, són qüestions que cal valorar a l’hora d’establir els acords que hauran de segellar un pacte de govern. De fet, la principal intenció és arribar al 17 de juny -data de constitució dels Ajuntaments- amb un o més socis de govern per garantir l’estabilitat al llarg del mandat. El que sí que veu poc probable és que acabi incorporant alguna de les forces que ha tret un sol regidor al govern municipal.

Foto: PSC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit