Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sergi Fontseca, agent major dels Agents Rurals a la Selva: “Esperàvem tenir molts més incendis aquest estiu, però la poca pluja que ha caigut ho ha fet molt estratègicament”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Sergi Fontseca, agent major dels Agents Rurals a la Selva i bomber voluntari de Tordera.

Fontseca ha destacat que enguany “els que ens dediquem a la prevenció d’incendis estavem patint molt perquè si tenim incendis a l’hivern a l’estiu encara en tindrem molts més”. Per sort, com apunta, “aquest any ens ha ajudat la meteorologia perquè la poca pluja que ha caigut, ho ha fet molt estratègicament”. Tot i això, l’agent major recorda que “estem arrossegant una sequera des de després del glòria, una sequera estructural i acumulada”. Com explica, les causes són el canvi climàtic i el canvi ambiental que ha patit el nostre territori durant les últimes dècades.

“Els llocs que normalment són més vulnerables, hi hem posat una urbanització”, assenyala Fontseca. Així, apunta que un incendi ja no només suposa un risc pels boscos, sinó que també posen en rics residents i béns. De fet, Fonteseca recorda l’atrapament a l’urbanització d’Els Pinars de Lloret de Mar l’any 1979.

En termes de prevenció, Fontseca ha fet èmfasi en l’autoprotecció. Com explica, consisteix en què “qualsevol urbanització o nucli de població disposi d’una franja perimetralde 25m d’amplada a tot el voltant on deixar una densitat de 150 arbres per hactàrea”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit