Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Susanna i Vilassar de Mar se sumen a l’encesa de torres a la Mediterrània pels drets humans

En total, entre Catalunya, Aragó, País Valencià i Catalunya Nord, hi haurà 40 municipis que encendran una torre aquest dissabte 13 de gener


Els municipis maresmencs de Santa Susanna i Vilassar de Mar se sumen a l’encesa de torres a la Mediterrània pels drets humans. Amb ells, prop de 40 municipis més de Catalunya, Aragó i País Valencià també encendran torres, talaies i talaiots aquest pròxim 13 de gener.

La iniciativa d’encesa de torres i talaies i talaiots està impulsada pel Consell Insular de Mallorca i coordinada per l’Institut Ramon Muntaner. Va néixer el 2016 amb l’objectiu és tornar a fer possible la connexió visual entre les torres amb motiu de la commemoració del IV centenari de la mort de Joan Baptista Binimelis. Així mateix també pretén reivindicar aquestes fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.

Així doncs, aquest dissabte 13 de gener s’encendran simultàniament una cinquantena de torres ubicades a Catalunya, l’Aragó, el País Valencià i una a la Catalunya Nord. L’acció també busca denunciar i sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani, on moltes persones perden la vida cada any.

A Catalunya seran 22 municipis els que encendran una torre. Entre ells hi ha Santa Susanna, Vilassar de Mar, Manresa, Tortosa, La Ràpita, Esplugues, Sant Just Desvern, Lleida, Tortosa i Àger, entre d’altres. Al País Valencià encendran torres Rossell, Carrícola, Dénia, Pedreguer, Saix, Agost, Teulada, Petrer, Elda, Novelda, Monòver i El Pinós. A Aragó seran Areny de Noguera, Montanyana, Viacamp-Lliterà, Lluçars i Benavarri. A la Catalunya Nord el municipi que encendrà una torre serà Prats de Molló.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit