Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Susanna és la primera destinació turística de sol i platja de l’Estat que certifica la seva petjada de carboni

Des de l'Ajuntament de Santa Susanna apunten que rebre aquesta certificació és un salt qualitatiu en l’aposta del consistori


Santa Susanna s’ha convertit en la primera destinació turística de sol i platja de l’Estat, i la segona de totes les destinacions, que certifica la seva petjada de carboni oficialment. I ho certifica d’acord amb l’estàndard internacional ISO 14064.

L’empresa Global Omnium ha realitzat tot el procés de càlcul i preparació necessari per fer la certificació. Aquesta, ha estat auditada per la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR). La certificació abasta la totalitat del cicle de vida de l’activitat turística. Així, com assenyalen des de l’Ajuntament de Santa Susanna, rebre aquesta certificació és un salt qualitatiu en l’aposta del consistori a favor d’una activitat econòmica sostenible i innovadora i respectuosa amb el medi ambient i amb el futur del planeta.

L’acte de lliurament del certificat s’ha fet en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que es fa aquesta setmana a les instal·lacions de la Fira de Madrid. Hi han participat Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna; Enrique Martínez, president de SEGGITUR; i,  Juan Luis Pozo, director de Sostenibilitat de Global Omnium. També Nicolas Henríquez, director de Desenvolupament de Negoci d’AENOR i Rafael Moreno, gestor DTI de l’Ajuntament de Santa Susanna.

La petjada de carboni és l’indicador de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització. Es quantifica en emissions de CO₂ que són alliberades a l’atmosfera. Aquesta certificació és el punt de partida a partir del qual dissenyar una estratègia de reducció de les emissions o la compensació d’aquestes.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit