Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Coloma repara un pou i obre dos dipòsits per garantir l’abastament d’aigua aquest estiu


L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners està reparant un dels pous municipals i obrirà dos dipòsits per garantir l’abastament d’aigua durant aquest estiu. Per una banda, el consistori invertirà més de 33.000 euros per reparar el pou de ‘La Mania’, que es fa servir durant períodes de sequera, i adequar-ne les instal·lacions. Per l’altra, durant els propers dies entraran en funcionament dos nous punts de captació d’aigua a la urbanització de Santa Coloma Residencial, que permetran arribar fins als 600 metres cúbics diaris. A més, tot i que no hi està obligat per llei perquè la ciutat té menys de 20.000 habitants, l’ajuntament també redactarà un pla de sequera i ja ha demanat una subvenció a la Generalitat per tirar-lo endavant.

El pou de ‘La Mania’ és un recurs hídric que s’utilitza habitualment en períodes de sequera. El motiu és que no es veu afectat per la disminució del nivell de la capa freàtica en ser fora de l’al·luvial de la riera. L’aigua que se n’obté, rica en fluor, es barreja amb la de la resta de pous per assegurar els nivells de mineralització que indica Salut Pública.

Perquè aquest pou pugui funcionar bé i se n’obtingui el rendiment màxim, el consistori hi invertirà 33.081,16 euros per adequar tota la instal·lació. En concret, se substituirà la bomba, es canviaran els tubs de ferro per uns altres d’acer inoxidable, s’instal·laran nous cables elèctrics de potència i control, es posarà una sona de nivell i es farà una presa d’aigua per a reg i neteja de carrers.

Les obres a ‘La Mania’ les fa l’empresa mixta Aigües Colomenques. Es preveu que s’enllesteixin la primera setmana de juny.

Dos dipòsits a Santa Coloma Residencial

D’altra banda, en els propers dies entraran en funcionament els pous números 2 i 4 de Santa Coloma Residencial. Això permetrà arribar a captar 600 metres cúbics d’aigua. Abans, se n’ha substituït la columna antiga d’aspiració per una de nova d’acer inoxidable, s’hi ha instal·la una bomba amb un motor d’alta eficiència s’han renovat els quadres elèctrics per uns altres que tenen variador.

“Amb aquesta aportació addicional dels pous de Santa Coloma Residencial, s’afegeixen nous punts de captació que alleugeriran la càrrega de l’al·luvial de la riera als pous principals de Santa Coloma”, explica el consistori. “Per tant, hi haurà més seguretat en l’abastament d’aigua potable municipal”, afegeix l’ajuntament.

El consistori explica que les diferents inversions a la xarxa de distribució d’aigua han comportat que actualment el seu índex de rendiment sigui del 79,9%. Un percentatge que en la darrera dècada s’ha incrementat en més de vuit punts percentuals (perquè ara fa deu anys era del 71,03%).

Segons explica l’ajuntament, això s’adequa als paràmetres fixats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’ACA considera que una xarxa amb bon rendiment ha de superar el 72% entre cabal registrat i cabal subministrat. La xarxa d’aigua potable de Santa Coloma de Farners suma uns 105 quilòmetres de canonades, i des del 2017 es troba per sobre d’aquest percentatge.

Pla de sequera

Com a actuació addicional, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha sol·licitat al Departament d’Acció Climàtica, una subvenció per redactar un pla de sequera. Tot i que no és obligatori en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants, el consistori ha volgut tirar-lo endavant. El motiu que exposen és el de gestionar millor els recursos hídrics en el context actual.

Foto: Ajuntament Santa Coloma de Farners via ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit