Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Coloma negocia un pacte per pagar els antics propietaris dels terrenys del polesportiu

Si no s'arriba a un acord, aquesta setmana es farà un ple extraordinari monogràfic sobre la sentència per debatre si cal presentar un recurs judicial i si els regidors estan d’acord en l’acord de pagament que es negocia


L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners està negociant un pacte de pagament amb els antics propietaris dels terrenys on es va construir el poliesportiu dels Saioners. Aquesta negociació arriba després de la sentència que obliga el consistori a indemnitzar els antics propietaris amb prop de 4 milions d’euros.

L’alcaldessa Carme Salamaña ho ha avançat en el ple ordinari que s’ha celebrat aquest dilluns al vespre. De fet, Salamaña ha apuntat que s’ha estat negociant amb la família “fins mitja hora abans del plenari”, però no ha sigut possible tancar l’acord. Així, l’alcaldessa ha anunciat que al llarg d’aquesta setmana es farà un ple extraordinari monogràfic sobre aquesta sentència, com ja havia demanat l’oposició. En aquest ple, com ha explicat Salamaña, es debatrà si cal presentar un recurs judicial i si els regidors estan d’acord en l’acord de pagament que es negocia.

“En els últims dies hem intentat fer un acord amb la família antiga propietària dels terrenys. Fins fa mitja hora hem estat lluitant per arribar a un pacte de pagament. Al migdia semblava que sí, però a hores d’ara no s’ha pogut firmar. Nosaltres volíem posar un punt d’urgència en aquest ple, però vist que mitja hora abans del ple se signés un conveni, doncs, hem decidit convocar un ple extraordinari aquesta setmana”.

L’alcaldessa colomenca ha recordat que el pagament de la sentència amb els propietaris dels terrenys és un “tema heretat” d’anteriors equips de govern. Per aquest motiu, Salamaña ha assegurat que la sentència judicial era “esperada” perquè el judici es va fer ara fa un any. El que es desconeixia fins ara, segons ha insistit l’alcaldessa, és en la “quantitat” que s’hauria d’abonar a la família.

Litigis per una permuta

Fa 25 anys el govern local de Santa Coloma de Farners va projectar la construcció d’un pavelló municipal. Per construir-lo, el consistori va decidir fer una permuta de terrenys amb els propietaris de la parcel·la on volien construir el pavelló a canvi d’uns altres terrenys urbanitzables. Com que el canvi d’usos dels nous terrenys estava encallat, la família va fer una proposta de permuta per una parcel·la al polígon industrial. La permuta es va aprovar, però aquest conveni no es va signar mai.

Això va fer que els afectats presentessin un litigi judicial i el 2012 hi havia la primera sentència que condemnava a l’ajuntament a indemnitzar a la família. Segons ha detallat l’alcaldessa, no es va apel·lar aquesta sentència i això “la feia firma”. Finalment, la família va posar un contenciós administratiu el 2018 per executar la sentència. Aquest contenciós administratiu és el que s’ha resolt en les últimes setmanes.

Bon funcionament de la piscina coberta

En el plenari ordinari d’aquest mes de gener el regidor d’Esports, Jordi Cullell, ha detallat que la piscina coberta ja ha aconseguit 885 abonats en les tres setmanes que porta oberta. Des del govern local es mostren “gratament sorpresos i optimistes” amb el bon ritme d’abonats. L’alcaldessa ha recordat que estan “a la ratlla” de convertir-se en un servei sostenible. Perquè això passi calen uns mil abonats, però confien a arribar-hi aviat.

De fet, el regidor d’Esports ha apuntat que el gestor de l’equipament preveu ampliar les activitats dirigides que s’hi fan per la gran acceptació per part del públic que han tingut en el primer mes d’obertura.

L’alcaldessa de Santa Coloma ha avisat, però que han rebut la notificació d’un contenciós administratiu vinculat amb la piscina. Es tracta d’un recurs contra la cancel·lació del contracte amb l’anterior empresa que explotava el servei i que va tancar de forma unilateral les portes l’agost del 2022. Salamaña ha apuntat que l’administrador concursal de l’anterior empresa, que es troba en concurs de creditors, ha presentat el recurs judicial perquè la cancel·lació del contracte no havia de ser per incompliment sinó pel mateix procés de concurs de creditors. “No serà una quantitat important”, ha conclòs l’alcaldessa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit