Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Coloma celebra l’11è Festival de Poesia Domini Màgic aquest cap de setmana

L'organitzen, conjuntament, la Càtedra Joan Vinyoli de la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Santa Coloma i està comissariat per Raquel Santanera i Jaume Coll Mariné


Santa Coloma de Farners acull l’11è Festival de Poesia Domini Màgic. Del 15 al 17 de març, la capital de la Selva es convertirà en la capital del món de la poesia i de Joan Vinyoli.

El Festival de Poesia Domini Màgic l’organitzen, conjuntament, la Càtedra Joan Vinyoli de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Santa Coloma. A més, està comissariat per Raquel Santanera i Jaume Coll Mariné. Des del consistori assenyalen que el vincle de Santa Coloma, el seu entorn humà i natural, amb Joan Vinyoli i la seva obra poètica “és allò que dona un sentit especial al festival”. I és que, el poeta va estiuejar molts anys al municipi selvatà.

Tres dies de poesia i activitats

11è Festival de Poesia Domini Màgic arrencarà el divendres a la tarda a la Casa de la Paraula amb l’actuació de la coral dTUaTo, que interpretarà el poema D’una terra amb música de J. Saurina.

En acabar, hi haurà un recital-taula rodona amb el títol ‘El meu Joan Vinyoli’. Hi participaran Susanna Rafart, Chantal Poch i Gerard Cisneros Cecchini. A les 20 h, també a la Casa de la Paraula, es clourà el primer dia del festival amb el concert de la companyia MINIMíssimA.

El dissabte 16 de març, el festival es traslladarà al Parc de Sant Salvador. La primera activitat serà un itinerari poètic que arrencarà a les 10.30 h i que anirà a càrrec de Gens Poètica. Em acabar, es farà un itinerari d’arts escèniques als carrers de Santa Coloma amb La Bulla. Aquest recorregut acabarà a la Casa de la Paraula. Aquí, a les 12.30 h, s’inaugurarà l’exposició Papers al vent de Sergi Marcos.

A les 14 h es farà un dinar popular a la Casa de la Paraula i, en acabar, un cafè-tertúlia amb Maria Isern.

Després, a les 18 h, es farà una visita guiada a l’Espai Joan Vinyoli amb Pep Solà. En acabar, es farà un recital de poesia amb maridatge de ratafia. Hi participaran Sabastià Alzamora, Maria Isern i Eduard Olesti.

La programació del dissabte acabarà amb un concert de Roger Mas a la Casa de la Paraula a les 20.30 h.

De cara a diumenge, a les 9 h començarà una excursió del parc de Sant salvador fins a Can Barrot passant per indrets vinyolians. En acabar, es farà el recital ‘I la natura em crida’ amb Carles Rebassa. Finalment, el festival acabarà amb un acte popular obert d’un vermut poètico-musical en homenatge a Lluís Bayés i Saurina.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit