Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Hilari inicia el procés de municipalització de l’aigua

L’objectiu del consistori és tenir el control de la gestió de tot el cicle integral de l’aigua


Sant Hilari Sacalm iniciarà el procés de municipalització de l’aigua del poble. Així ho ha aprovat el ple ordinari municipal celebrat aquest dimecres 3 d’abril per unanimitat. Des del consistori assenyalen que aquest procés ha de “garantir” que es facin inversions en la millora dels pous i la construcció d’un gran dipòsit de tres milions de litres.

El servei d’abastament d’aigua potable al municipi de la Selva ha estat sempre en mans privades, segons exposen des de l’ajuntament. A més, el febrer d’aquest 2024, el grup d’Esquerra Republicana de Sant Hilari denunciava a través d’un comunicat que el municipi perd el 29% de l’aigua potable per diverses problemàtiques.

Ara, però, l’Ajuntament començarà el procediment de municipalització del servei d’abastament en alta i el subministrament domiciliari d’aigua potable. També les fonts públiques, el clavegueram, el drenatge urbà, el sanejament i depuració d’aigües residuals i la reutilització de les aigües depurades i regenerades. Per fer-ho, s’ha creat una comissió. Aquesta compta amb la participació dels tres grups polítics amb representació al plenari: Partit Independent de les Guilleries, ERC i Junts per Sant Hilari. A més, a la comissió també hi participaran diferents experts que oferiran assessorament per validar que el model sigui viable jurídicament i sostenible econòmicament.

En els pròxims mesos el consistori espera acabar de definir com serà la gestió. La concessió del servei d’aigua potable va ser anul·lada judicialment a l’empresa privada que gestiona el servei. En el seu moment, l’Ajuntament va optar per expropiar la xarxa, el que va derivar en un procés judicial. Ara, però, s’ha arribat a un acord amb l’empresa.  El que es planteja és que el servei el gestioni una empresa mixta on l’Ajuntament tindria un 51% i que, al final de la concessió d’aquesta empresa, la xarxa acabi sent pública i municipal.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit