Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Hilari i Arbúcies demanen aclarir el procés d’adjudicació del servei de menjador escolar


Els ajuntaments de Sant Hilari Sacalm i Arbúcies han demanat aclarir el procés en l’adjudicació de l’empresa de servei de menjador escolar que ha operat en els centres dels dos municipis. A més, en un comunicat conjunt emès aquest dijous, els dos ajuntaments també denuncien que els treballadors del servei no han cobrat la nòmina del mes de febrer.

L’empresa Catering Arcasa S.L. que prestava el servei de menjador escolar als dos municipis selvatans es va declarar en concurs de creditors fa unes setmanes. Ara, els ajuntaments de Sant Hilari i Arbúcies reclamen al Consell Comarcal de la Selva, titular del servei, la documentació que acreditava la solvència financera de l’empresa en el moment de l’adjudicació. A més, també demanen els informes tècnics que avalaven aquesta mateixa adjudicació. Així ho han fet públic en un comunicat conjunt aquest dijous.

L’empresa va decretar concurs de creditors 

Segons assenyalen els consistoris, l’estiu passat l’ens comarcal va adjudicar el servei de menjador escolar de les dues poblacions a l’empresa Catering Arcasa, SL. De manera prèvia al concurs públic i a la corresponent adjudicació, tots dos municipis, van traspassar la competència i l’encàrrec de gestió del servei de menjador al Consell Comarcal. Així, la institució comarcal va assumir la responsabilitat, davant el municipi i d’Ensenyament, “del bon funcionament dels menjadors escolars i del compliment de les condicions adjudicatàries que inclou, entre d’altres, el respecte a les obligacions derivades de les relacions laborals amb monitoratges, cuines, transport, etc.”

Ara bé, en les últimes setmanes, l’empresa ha deixat de prestar el servei a les escoles arran de “greus problemes financers”. Segons el text publicat pels ajuntaments, aquesta situació ha “abocat l’empresa a una suspensió de pagaments i a la tramitació d’un expedient de concurs de creditors”. Com apunten, això ha provocat diferents problemes. El principal, com destaquen al comunicat és el no cobrament de les
nòmines del mes de febrer de tots els treballadors i treballadores implicats en el servei.

Sant Hilari i Arbúcies assenyalen que la situació de l’empresa “no és nova ni desconeguda”. Per això demanen la documentació que acreditava la solvència financera de l’empresa en el moment de l’adjudicació.

D’altra banda, els ajuntaments també reclamen a la responsable d’Educació del Consell Comarcal, Ester Soms, que faciliti l’informe sobre les gestions fetes per garantir els drets de les treballadores i treballadors afectats per l’empresa adjudicatària fallida.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit