Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Hilari engega una mentoria a dones nouvingudes


Sant Hilari Sacalm ha impulsat un projecte de mentoria d’acollida a dones nouvingudes. L’objectiu és acompanyar a les dones que arriben al municipi i que, per la seva situació social o cultural, poden acabar abocades a situacions de vulnerabilitat i exclusió.

Des del consistori apunten que la finalitat d’aquesta iniciativa és proporcionar suport a les dones nou vingudes a Sant Hilari per tal de vincular-les a l’entorn. Amb aquesta fita, des de l’ajuntament s’han marcat quatre objectius específics del projecte. D’una banda fomentar la creació d’una xarxa de sociabilitat forta i vinculada a la societat receptora i facilitar el coneixement de l’entorn. De l’altra, promoure l’autonomia personal i implicar a la societat d’acollida en aquest procés d’adaptació.

Aquest projecte de mentoria compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona i s’emmarca dins del projecte Rossinyol. Així mateix, la iniciativa l’impulsen persones voluntàries del poble, prèviament formades en el tema.

L’Ajuntament de Sant Hilari apunta que aquesta iniciativa de mentoria és “pionera a la comarca”. Així mateix, apunten que aquest nou projecte representa una oportunitat per implicar d’una manera directa a persones autòctones en el procés d’acollida i accentuar, així, el caràcter bidireccional d’aquest procés.

Foto: Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit