Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Feliu de Buixalleu denuncia que el municipi haurà d’esperar quatre anys més per tenir una escola nova


Les veïnes i veïns de Sant Feliu de Buixalleu fa disset anys que esperen la construcció d’una escola nova. Ara, el projecte aprovat que havia d’acabar amb el centre educatiu de mòduls prefabricats, no serveix, segons ha comunicat el Departament d’Educació al consistori. Refer el projecte es tradueix en el fet que l’Escola Alzines Balladores haurà d’esperar-se almenys quatre anys més per comptar amb un centre nou.

Escolta l’entrevista a l’alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet:

 

L’any 2006 es va inaugurar el centre Alzines Balladores, a tocar dels terrenys on estava prevista la construcció del nou centre. L’alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet, explica que els tràmits es van fer “de pressa i corrent” perquè havia de ser “provisional”. Per això es van instal·lar quatre mòduls prefabricats “reutilitzats”.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu va adquirir els terrenys on s’havia de construir l’escola nova i va arribar a proposar avançar els diners al Departament d’Educació per construir-la. Però fins a principis del 2020, el conseller d’educació Josep Bargalló, no va anunciar que l’escola es faria. Segons Bargalló les obres havien de començar el 2021.

L’arribada de la pandèmia de la COVID-19 va paralitzar els tràmits. Quan es van reprendre les reunions, el Departament d’Educació va anunciar que el projecte aprovat el 2020 no servia i que el nou trigaria quatre anys més.

Les Alzines Balladores tenen 113 alumnes, des de P3 fins a sisè de Primària, de Sant Feliu de Buixalleu i Massanes. A principis d’any, aquest centre educatiu va patir un robatori de 18 ordinadors portàtils, que el departament no ha substituït. Va ser el consistori de Sant Feliu de Buixalleu i el de Massanes que es van encarregar de proporcionar el nou material. L’alcalde de Sant Feliu denuncia que se senten abandonats, en una situació de “deixadesa”.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit