Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Andreu de Llavaneres es reuneix amb Defensa per la cessió de la casa del capità general


L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i la secretaria d’Estat de Defensa han iniciat converses per concretar la cessió de la casa d’estiueig de l’exèrcit espanyol. La trobada arriba després que l’arxiver municipal trobès escriptures en què el propietari feia una donació “irrevocable” a l’Ajuntament l’any 1936. Posteriorment, la ministra Margarita Robles va manifestar la seva postura favorable a abordar l’ús públic de la casa.

Una delegació del consistori encapçalada per l’alcalde de Sant Andreu, Nani Mora, es va desplaçar a Madrid per reunir-se amb la secretaria de Defensa. En aquesta trobada, els representants municipals van traslladar la voluntat de reconvertir l’edifici en un espai social, cultural i educatiu.

Un tema de debat al Senat

Segons informa l’Ajuntament de Sant Andreu en un comunicat, a la reunió hi van participar, juntament amb Mora, membres del seu govern i la diputada d’ERC al Senat, Mirella Cortès. És Cortès amb qui l’executiu local ha treballat els darrers mesos per traslladar una proposta a Defensa. El consistori va iniciar, al setembre, la reclamació de la casa de l’exèrcit, un cop l’arxiver municipal, Lluís Albertí, va aconseguir localitzar la documentació que demostra que aquesta finca va ser municipal.

El 22 de novembre, Cortès va interpel·lar la ministra de Defensa del govern espanyol en la sessió de control del Senat. A la reclamació, la diputada va argumentar amb documents oficials, que l’antic propietari va cedir la finca al poble de Llavaneres perquè s’hi obrís una escola.

Va ser Ricard Martí i Martí qui en va fer donació al consistori el 17 d’agost de 1936. Amb la Guerra Civil, però, la casa va passar a mans de l’exèrcit. Des d’aleshores, l’immoble ha tingut ús residencial d’alts comandaments de l’exèrcit.

“Estem contents que, per fi, Llavaneres pugui recuperar aquesta finca per donar-li un ús social i cultural per als veïns del municipi”, assenyala l’alcalde.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit