Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sanitat podria recuperar la baixa automàtica de tres dies per reduir la saturació de l’atenció primària

La mesura ja es va aplicar durant l'estat d'alarma per Covid-19


El Ministeri de Sanitat està estudiant implementar la baixa automàtica de tres dies per rebaixar la saturació a l’atenció primària. Aquesta mesura es prendria després de l’augment dels contagis per virus respiratoris que s’ha viscut en les últimes setmanes. La mesura ja es va implementar durant l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19.

Aquest dilluns, en una entrevista a Onda Cero, la ministra de Sanitat Mónica García, ha explicat que la mesura està pensada perquè els treballadors puguin justificar una malaltia “lleu” a partir d’una “declaració responsable” quan comencin a tenir els primers símptomes. Així, s’evitaria “burocratitzar i col·lapsar més” els centres sanitaris.

La ministra ha qüestionat que quan apareixen els primers símptomes de malaltia, es diu que “no és necessari anar al metge”. Tot i això, sí que “s’obliga a anar a buscar una baixa” al centre sanitari.

Segons García, per ara el ministeri està “estudiant” la mesura que també implica al ministeri de Seguretat Social. García ha defensat que la mesura “és eficaç”, alhora que es tracta d’una “demanda històrica” de l’atenció primària que en altres països ja l’han implementada.

D’altra banda, el govern espanyol demanarà a les comunitats que imposin l’obligatorietat de dur mascareta als centres sanitaris i de gent gran. De fet, aquesta mesura ja s’ha aplicat a Catalunya i el País Valencià. A més, la ministra també ha indicat que el govern espanyol també vol plantejar als governs autonòmics estendre l’obligatorietat de dur mascareta a les farmàcies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit