Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Salvador Roca: “La idea era fer una emissora en català, comarcal i independent”


 

En una data més que especial per Ràdio Marina, al matí360 d’avui ens hi han acompanyat Climent Polls i Salvador Roca, dos dels fundadors d’aquesta emissora ara fa 40 anys.

El 10 de gener de 1983 es va començar a emetre, de manera continuada, per la freqüència 100.3. En un principi, l’emissora va començar a casa de Roca, al carrer L’Antiga de Blanes. Com han explicat Polls i Roca, tot va sortir amb la idea de “fer una emissora en català i comarcal i que fos una emissora independent”.

En aquestes primeres emissions, la ràdio s’anomenava Ràdio Blanes. Posteriorment, coincidint amb el pas per la Cadena13, el nom va canviar a Antena Blava. El nom de Ràdio Marina, però, va arribar pocs anys després amb la fusió d’una emissora amiga, també blanenca: Ràdio Mediterrània.

Les emissions aviat van deixar de fer-se des de casa Salvador Roca i Ràdio Marina es va instal·lar al barri de Ca La Guidó de Blanes, el seu emplaçament actual. Des d’allà, Polls, ha explicat que va començar l’emissió 24 hores, “un moment en què res estava informatitzat” i “s’havien d’anar posant els discos”.

Polls afirma que Ràdio Marina és una “excepció”. “D’aquelles emissores que es van concedir en concurs públic com la nostra pràcticament en queden 3. Les altres, per falta de viabilitat econòmica, no han pogut sobreviure com a independents”.

Amb perspectiva, Salvador Roca i Climent Polls afirmen sentir-se satisfets. La sensació és d’haver fet una feina que aporta amb la creació “d’una emissió professional, digna i catalana” com és Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit