Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Salvador Balliu: “Des del Consell Comarcal hi ha la necessitat de fer alguna cosa davant d’una llei que empara les ocupacions”


Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Caldes de Malavella, ens ha acompanyat al matí360 de Ràdio Marina per parlar sobre els casos d’ocupació conflictiva que s’han viscut recentment a la comarca.

Fa dues setmanes, una trentena de persones van ocupar un edifici buit amb 22 pisos a Caldes de Malavella. Van ser els veïns els que van donar l’avís de l’ocupació de l’edifici, situat al carrer Girona de la població. Després d’hores de negociació amb la policia local i els Mossos d’Esquadra, els ocupes van marxar voluntàriament de l’edifici. Aquest, però, no és un cas únic, segons Balliu són molts els municipis que es troben en situacions semblants. L’alcalde i president del Consell Comarcal ha afirmat que hi ha pobles a la Selva que tenen més d’un centenar de cases ocupades.

Davant d’aquests casos d’ocupacions conflictives o delinqüencials; d’ocupacions que no són “per necessitat i ocasionen problemes als veïns”, com explica Balliu, “des del Consell Comarcal hi ha la necessitat de fer alguna cosa”. Així neix la iniciativa per impulsar una recollida de signatures per aconseguir un canvi legislatiu que permeti lluitar contra les ocupacions delinqüencials. En total, segons declara l’alcalde i president del Consell, cal recollir 500.000 firmes per tal que el tema arribi a debat per fer aquest canvi de llei.

Balliu afirma que la llei actual “té una escletxa” que empara als que ocupen. “Estem decidits a promoure aquest canvi de llei que no funciona actualment, perquè la protecció als ciutadans hi ha de ser”, afirma Balliu. “En aquest país hem acabat pagant als ocupes perquè marxin, i això només ho fa un país atraçat”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit