Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Salut preveu 10.000 visites a urgències aquest dimarts per l’epidèmia de virus respiratoris

Balcells assegura que no hi ha cap centre català col·lapsat


Per aquest dimarts s’esperen unes 10.000 visites a les urgències dels hospitals i centres d’atenció primària a causa del pic de l’epidèmia de virus respiratoris com la grip, la covid i el rinovirus. Així ho ha apuntat aquest dilluns el conseller de Salut, Manel Balcells, en una entrevista a TV3. Tot i això, Balcells ha assegurat que Catalunya no té cap centre “col·lapsat”, com sí que tenen altres autonomies.

El conseller ha recordat que el “sostre” de visites diàries a urgències en altres ocasions ha sigut d’11.000. En aquest sentit, Balcells ha explicat que les urgències als hospitals han crescut els últims dies un 23% i als centres d’atenció primària un 30%. On més pressió assistencial hi ha és on no hi ha Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a la vora. Així, assegura que el 60% dels que van a l’hospital aquests dies per virus respiratoris són de grau lleu i podrien ser atesos a la Primària.

Esperes llargues, però la situació “estabilitzada”

Balcells ha admès que hi ha hagut esperes llargues en alguns centres. Tot i això, ha subratllat que la situació està “estabilitzada”. També ha apuntat que la fi de les vacances dels sanitaris i de les reunions familiars on es poden transmetre molts virus, farà que no s’arribin a col·lapsar els equipaments sanitaris. Per això, no creu que s’arribin als 400 casos per cada 100.000 habitants com es va arribar abans de la pandèmia, i ara ronden els 150 casos.

El conseller ha dit que el pic de casos segurament serà a finals d’aquesta setmana o la que ve, amb alguna possible “rèplica” posterior. Per això, ha justificat l’obligació de dur mascareta als centres sanitaris, per protegir els professionals i les persones vulnerables. També ha demanat “sentit comú” a la població per quedar-se a casa o no veure’s amb persones vulnerables si té símptomes importants. A més, ha recomanat l’ús de mascareta a les persones amb símptomes o vulnerables en espais com el transport públic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit