Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Rosa Maria Brunet: “La llengua és l’element més cohesionador que podem tenir com a país”


Rosa Maria Brunet, presidenta d’Òmnium Cultural Selva Marítima, ens ha acompanyat al matí360 de Ràdio Marina per parlar sobre la campanya Treu la Llengua, Comparteix el Català que ha iniciat l’entitat.

Treu la Llengua, Comparteix el Català ha arrencat aquesta setmana i es tracta d’una campanya arreu del territori de parla catalana per incentivar l’ús del català. La campanya, articulada des de les seccions territorials d’Òmnium Cultural, compta amb més de 500 accions que tenen l’objectiu de donar visibilitat al català i animar a les persones a que el facin servir. Brunet, ha afirmat que “la llengua és l’element més cohesionador que podem tenir com a país, a part de la riquesa cultural”. Ara, però, “l’ús del català, sobretot en l’àmbit social, està en retrocés”, ha dit la presidenta.

Així, la campanya d’Òmnium pretèn incentivar l’ús de la llengua en àmbits socials a partir de la creació de grups de conversa o impulsant la creació de continguts en català amb premis com CineXic i VOC.

Brunet ha dit que “el català té un potencial d’uns 10 milions de parlants”. Ara bé, segons ha explicat, avui hi ha grups, com els infants, els joves o els nouvinguts, que si no adopten l’ús de la llengua, “el català patirà”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit