Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Riudellots de la Selva acull aquest cap de setmana la desena edició de Fiporc


Riudellots de la Selva ultima els preparatius per a la celebració aquest cap de setmana de la desena edició de Fiporc, la fira dedicada al sector del porc. L’esdeveniment, que s’ha presentat aquest dijous al Mercat del Lleó de Girona, recupera enguany la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia que han impedit la seva celebració.

La fira estarà oberta dissabte i diumenge de 9 del matí a 6 de la tarda amb una programació d’activitats que inclou exposicions, tallers, un espai per als més petits i una àrea de tast gastronòmic amb tiquets a 1 euro a més d’activitats diverses vinculades al sector del porc. Entre aquestes destaquen les demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d’embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris d’experts en la matèria. La fira inclou també un mercat amb paradetes de petits productors i artesans que venen productes de proximitat.

Fiporc va néixer l’any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya d’un sector que, a Riudellots, s’ha convertit en un dels principals eixos econòmics del municipi. I és que cada dia arriben a la població més de 25.000 porcs per ser sacrificats i transformats en diversos productes alimentaris. Això ha convertit Riudellots de la Selva en el segon municipi d’Europa on hi passen més porcs al dia.

L’alcaldessa de Riudellots Montserrat Roura ha posat en valor la feina del centenar de voluntaris i ha dit que Fiporc “no seria possible” sense la seva mplicació i mobilització.

Per la seva banda, el regidor de dinamització econòmica, Josep Santa Maria, ha dit que “entre els objectius de Fiporc hi ha donar a conèixer als visitants la importància del sector ramader i empresarial i posar en valor una de les tradicions catalanes més antigues com és la matança del porc”.

Jornada tècnica aquest divendres

Com a prèvia a la desena edició de Fiporc, el Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots acollirà aquest divendres 10 de febrer la jornada tècnica “El sector porcí. Oportunitats, amenaces o transicions” que comptarà amb diverses ponències amb experts i autoritats del sector.

Els reptes actuals, les Tecnologies Digitals Avançades aplicades al sector porcí, les oportunitats d’aplicació 5G a la Indústria agroalimentària i la nova Llei de Videovigilància als escorxadors, centraran part de la jornada.

Foto: El regidor de dinamització econòmica, Josep Santamaria, i l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (Aj. Riudellots)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit